Αλλάξτε το όνομα αποστολέα στα email του WordPress σας!

Το WordPress ως γνωστό, διαθέτει την δυνατότητα αποστολής ειδοποιήσεων στους διαχειριστές και τους χρήστες, μέσω email. Ως προεπιλογή στην θέση του ονόματος του αποστολέα στα email εμφανίζεται το “WordPress”. 

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό αυτό, ας δούμε ένα παράδειγμα!

Αν ένας εγγεγραμμένος χρήστης του ιστότοπου σας, ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό του και ζητήσει την δημιουργία ενός νέου κωδικού, το μήνυμα που θα λάβει στο email του με τις σχετικές πληροφορίες θα εμφανίζει ως όνομα αποστολέα το  “WordPress” και όχι το όνομα του ιστότοπου σας.

Για να αλλάξουμε το όνομα αποστολέα και να εμφανίζεται αυτό που θέλουμε εμείς, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέσουμε μερικές γραμμές κώδικα στο αρχείο functions.php του επιλεγμένου θέματος του ιστότοπου μας. Αν για παράδειγμα ως ενεργό θέμα (theme) του ιστότοπου μας έχουμε επιλέξει το Τwentysixteen η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βρούμε το αρχείο functions.php  είναι η εξής: wp-content/themes/twentysixteen/functions.php

Αφού ανοίξουμε το αρχείο θα προσθέσουμε με επικόλληση τον παρακάτω κώδικα:

// Function to change email address
 
function wpb_sender_email( $original_email_address ) {
    return 'myemail@istotopos.gr';
}
 
// Function to change sender name
function wpb_sender_name( $original_email_from ) {
    return 'Onoma Istotopou';
}
 
// Hooking up our functions to WordPress filters 
add_filter( 'wp_mail_from', 'wpb_sender_email' );
add_filter( 'wp_mail_from_name', 'wpb_sender_name' );

Προσοχή: Αφού κάνουμε επικόλληση τον παραπάνω κώδικα, θα πρέπει να αντικαταστήσουμε το σημείο myemail@istotopos.gr με το email που θέλουμε να εμφανίζεται ως email αποστολέα και το σημείο Onoma Istotopou με το όνομα που θέλουμε να φαίνεται ως όνομα αποστολέα.

Αν αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην εφαρμογή του παραπάνω tip, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια αφήνοντας το σχόλιο σας σε αυτό το άρθρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *