Ο Κασσελάκης διαγράφει Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση κειμένου – βόμβα από την «Ομπρέλα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραπέμπει στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, τους Δ. Βίτσα, Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη, επικαλούμενος δηλώσεις τους, με τις οποίες –όπως είπε– αντιπολιτεύονται το ίδιο τους το κόμμα.

Σημειώνεται ότι και τα τρία στελέχη είναι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα συνεδριάσει και θα γνωμοδοτήσει για το θέμα αυτό στην επιτροπή δεοντολογίας.

«Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.», ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.», τόνισε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας το εξής μήνυμα προς τα μέλη του κόμματος που τον εμπιστεύτηκαν: «Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας». 

Οι τελευταίες εξελίξεις φανερώνουν ότι όλο και βαθαίνει η κρίση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις διαφορές ηγεσίας και διαφωνούντων να φαντάζουν πλέουν αγεφύρωτες. 

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Βίτσας «πήρε το όπλο του» και εξαπέλυσε «τροχιοδεικτικά πυρά», μιλώντας για «τη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ» και την ώρα «αποφάσεων». Αυτό όμως που ανέβασε κατακόρυφα το θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου ήταν η αναφορά στη δημιουργία νέου κόμματος!

«Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, θα τα διατυπώσω στον πρόεδρο, δεν θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση, θα γίνουν ευρωεκλογές και η ”Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά”, σας έδωσα και τίτλο για το πώς θεωρώ εγώ ότι θα πρέπει να λέγεται το νέο κόμμα, αυτό το πολιτικό μόρφωμα, αυτό το πολιτικό κόμμα, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή θα μπει σε άλλο στάδιο», είπε.

Από την οξεία αντιπαράθεση δεν έλειψε και ο Νίκος Φίλης που προανήγγειλε ότι στην Κεντρική Επιτροπή θα τεθεί εμμέσως θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα για όσα λέει. Εμείς λέμε ότι υπάρχει θέμα δημοκρατικής τάξης για όσα λέει» εξήγησε (ANT1) ο πρώην υπουργός και διευκρίνισε αμέσως μετά ότι «δεν θα θέσουμε ευθέως θέμα ηγεσίας αλλά θα θέσουμε θέμα λειτουργίας, έχει μια νομιμοποίηση (ο Στέφανος Κασσελάκης) από τις εκλογές που έγιναν, έχουν αλλάξει οι όροι, θα κάνουμε συνέδριο και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για «σταλινικές απόψεις» μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας το «τελεσίγραφο» Κασσελάκη μέσω της συνέντευξης στον «Εθνικό Κήρυκα».

► Όπως ειπώθηκε παραπάνω, τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι η «Ομπρέλα» διακινεί κείμενο με τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» για συλλογή υπογραφών προς τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μεταξύ άλλων, στο κείμενο τονίζεται ότι το κόμμα είναι σε αποδρομή και τείνει να μην έχει, με οποιοδήποτε πολιτικό σκεπτικό, σχέση με την Αριστερά. Αφού υπογραμμίζεται ότι «για όλα αυτά που ζούμε, η διέξοδος είναι Αριστερά», εξαπολύεται ευθεία επίθεση κατά της σημερινής ηγεσίας και του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ δεν απουσιάζουν οι αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη

Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.

Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:
Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας.

https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/408986_o-kasselakis-diagrafei-fili-skoyrleti-kai-bitsa